10 Eylül 2012 Pazartesi

ZAMANSIZ KAŞMİR

Zamansız kaşmir
Kaşmir bir kazak giydiğinizde veya kaşmir bir atkı kullandığınızda size verdiği zevki kelimelerle anlatamazsınız, bu yaşanır, hissedilir.
Tenle uyumu, içinde kendinizi rahat hissettiren yumuşacık, sıcacık ve yıllarca kullanabildiğiniz, anneden kızına, babadan oğluna geçen modası hiç geçmeyen en özel giysinizdir.

Kaşmir çok özel bir giysidir.Kaşmir kazağınızı uzun yıllar giymek istiyorsanız nasıl bakmalısınız? Kuru temizleme önerilen ürünler dışında kesinlikle elde, özel yıkama şampuanıyla yıkanmalı, asla asılmamalı, sıkılmamalı,makinede yıkanmamalıdır.

Önce şampuan suda köpürtülür ve ürün bekletmeden yıkanır. Hafifçe çitilenerek bol su ile durulanır. Kesinlikle düz bir zeminde, temiz bir havlu üzerine yayılarak kurutulur.Kaşmir giysiler başta biraz tüylenebilir, bu normal çünkü uzun kaşmir fiberleri, bir süre sonra hafif topaklar oluşturur.Kaşmir müşterisi bunu çok iyi bilir.

Zamanla bu istenmeyen tüyler dökülür. Hafif tüyler tüy alma makinesi ile alınabilir. Kullanılmadığı dönemlerde ışık almayan bir yerde düzgün katlı olarak saklanmalıdır. Özenle kullanılan kaşmir normal şartlarda yaşam boyu giyilebilir. Kaşmir ipliğin yapısı çok özeldir. Bu insan vücudunun ısısına göre üşümeyi ve terlemeyi engeller. En kalın kaşmir dahi kişiyi terletmez sadece sıcak tutar. Dört mevsimve direkt tene giyilebilen tek yündür. Ten ile teması son derece keyiflidir. Kaşmir kalıcıdır ve tüm zamanların modasını yakalayacak düzeydedir. Gelişmiş bir zevki olanlarda kaşmir olmazsa olmazdır.

Gardırobta olmazsa olmazlar

1-Kaşmir birmanto

2-Kaşmir kazak

3-Kaşmir atkı

4-Kaşmir kozi hırka


Kaşmire en yakışan ve bir bütün olan ürünler dantel ve ipeklerdir. Ben ipek elbiselerimi çok seviyorum ve dört mevsim kullanıyorum. Özellikle kaşmir hırkamla giydiğimde ben buyum diyorum. Stil de bu değilmidir? İçinde kendinizi rahat hissettiğiniz ve enerjinizi yükselten giysiler sizi zaten fark ettirir. Yapmanız gereken biraz uğraş vermek, örneğin V yakalı kaşmir bir kazağınıza dantel diktirip ona tekrar heyecan katmanızdır. Farkı yaratmak sizin elinizdedir.Giyeceğiniz kaşmir bir elbise sizi gündüzden geceye taşır.Gideceğiniz bir davete ipek bir elbisenizin üzerine giyeceğiniz bir kaşmir manto stilinizi oluşturur. Sezon sonu indirimlerinde kesinlikle kaşmir bir ürün alarak, zamansız bir parçanızı diğer zamansız parçalarla harmanlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder