13 Ocak 2013 Pazar

AYAKKABI BAKIMI NASIL YAPILMALI


AYAKKABI BAKIMI NASIL YAPILMALI

Nasıl göründüğümüz önemlidir!

Ayakkabılar, denildiği üzere kadınların erkekler üzerinde en önce dikkat ettikleri noktadır. O yüzden ayakkabı mağazalarını es geçmek ve ya ayakkabı bakımımızla ilgili görevlerinizi es geçmek hiç de iyi bir fikir değil. Gerçek deri ayakkabılar ciddi bir bakım ve ilgi gerektiriyor, aynı arabanıza ve saatlerinize yaptığınız gibi. Bakımlı ayakkabılara sahip olan erkekler, hayatın detaylarını kavramış kişi profilini temsil ediyor. Ayakkabını bakımını yapmak için burada birkaç basit yöntem bulunmakta. Bu bakımı yapanların oranı modern hayatta git gide azalmakta, lütfen siz de onlardan olmayın.

 

İhtiyaç duyacağınız malzemeler:

·        Bir şişe sıvı sprey

·        Yumuşak bir bez parçası

·        Havlu

·        Sert yassı bir fırça (atkılından olması tavsiye edilir)

·        Yine aynı sert atkılından oluşan aplikatör fırça

·        Renk vermeye yarayan iki adet yumuşak fırça

·        Deri kremi

·        Deri boyası (ayakkabının rengine göre)

·        Ayakkabı cilası

 

 

1.ADIM

Ayakkabınız derisinin yüzeyini bez parçası yardımıyla temizleyin. Kir ve tozdan arındırmak için spreyi sürün. Bu yöntem sayesinde toz tutmayacak ve olası çizilmelere karşı da bir koruyucu olacak.

 

 

2.ADIM

Sert olan fırçayı hafif bir şekilde deri boyasına sürüp ayakkabının tabanına uygulayın (böylece rengini daha uzun süre koruyacak). Emmesi için 30 sn bekletin.

 

 

3.ADIM

 Giyilmeden kaynaklı zedelenen yerlere, bez parçasını kullanarak deri kremini uygulayın. Derinin zorlanmasıyla oluşan pürüzlü yüzeyin kaybolduğuna emin olun.

 

 

4.ADIM

Aplikatör fırçayı ayakkabınızın burnuna uygulayın ve bu boyama işini her bir çift için tekrarlayın.

 

 

5.ADIM

Son olarak havlu yardımıyla kalıntıları alın ve cilalayın ya da parlatın.

Hafif bir şekilde spreylenmiş iki fırçayı da daha sonra olması muhtemel zedelenme olaylarında yine aynı şekilde uygulayabilirsiniz.

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder