25 Aralık 2012 Salı

10 yıl daha genç görünmenin hızlı ve kolay yolları

Çoğu kadın da bunu başarıyla gerçekleştiriyor. Onların izlediği yöntemleri ve yaş almadan yaşlanmayı isteyenler için bir yol rehberi hazırladık... İşte 10 yıl daha genç, iyi ve zayıf görünmenin formülleri...

40'lı, 50li, 60lı yaşlarına yaklaşan benim neslim kadınlar, biz, yüzümüz ve vücudumuzda daha önce fark etmediğimiz farklılıkları keşfetmeye başlıyoruz.

Yaşlılık lekeleri, kırlaşmış saçlar, seyrelmiş saçlar, mimik çizgileri, sarkık göğüsler, örümcek damarlar, başparmak çıkıntıları gibi berbat şeyler...

Neden bahsettiğimi biliyorsunuz. Soru şu: Sen nesin? Biz neyiz? Bununla ne yapacağız? Yaşlanmayla savaşacağız ve bunu yaparak harika görüneceğiz.

Ofisinizde ki herkes jeanleyken siz sıkıcı bir döpiyes içindeyseniz bu sizi demode gösterecektir. Herkesin uzun, salaş dalgalara sahip olduğu bir yerde, spreyle desteklenmiş kalıp saçlar sizi yaşlı, yorgun gösterecektir. Öyleyse iPod kulaklığı takmadan, mini etek ve parmak arası sandaletlerimiz olmadan nasıl dinç görünebilirsiniz?

Nasıl yaş almış görünmeyiz?

Gülünç olmadan genç görünmekle ilgili 40 yaş üstü jenerasyon için moda nedir, güncel olan nedir, bu sezon nelere sahip olunmalı gibi detayları gösteren bir yol göstericisi bulabilirsiniz.

* Koyu bir dudak boyası mı kullanıyorsunuz?

* Boynunuza uzanan zincirli bir gözlük mü takıyorsunuz?

* Yüzünüzü maske gibi fondötenle mi kaplıyorsunuz?

* Anneanne pantolonları veya anne jeanleri mi giyiyorsunuz?

* Desteksiz sutyenler mi takıyorsunuz?

Eğer böyleyseniz ve görüntünüze pek önem vermiyorsanız tehlike altındasınız.

Örneğin:

* Ortadan ayrık gereğinden uzun saçlar

* Saç renginin çok sert oluşu

* Beyazı çıkmış saçlar

* Yarım gözlükler

* Belirgin dudak kalemi

* Sararmış dişler

* Cadı tırnaklar

Gerçek şu ki, eğer liseden beri dudak kalemi kullanıyorsanız, değişimin doruğundasınız.

Yeni bir zihin yeni bir ben

Güzellik tüyolarına başvurmadan önce çoğumuzun rahatlığımızdan ödün vermemiz lazım. Ve bunu başarıyla yapabilmek için, yeni bir zihne ihtiyacımız var. Muhteşem bir gece elbisesi içinde olduğunuzu' düşünün. Burada iç güzellikten bahsetmiyorum. Ben dış güzelliğinizden ve etrafınıza ne sunduğunuzdan bahsediyorum. Çok mu abartılı olduğunu düşünüyorsunuz? Üzgünüm ama bu gerçek dünya. Her geçen gün insanların bakış açısı, sizin tırnaklarınızın çok uzunluğu ve ya eteğinizin çok kısa olduğu ile ilgili yargıladığı bir dünya üzerine şekilleniyor. Kapının dışında kalarak elinizden gelenin en iyisini yapamazsınız.

Kendinize yatırım yapın

Daha genç ve iyi görünmenin yararlarının asla yüzeysel olmadığını biliyorsunuz. Bu kelimeyi kullanmaktan nefret ediyorum çünkü çok tekrar ediliyor. Aynanın karşısına geçin ve düşünün ''Harika görünüyorum'' Bunu düşünmek size verilen bir ödül. Kuaför salonundan çıktığım her zaman kendimi dünyanın fatihi gibi hissederim. Görünümümüz ile kendimize olan güvenimiz ayrılmaz iki parça.

Kendinize yatırım yapmalısınız, çünkü iyi görünmüyorsanız, kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz. Ve eğer gün içinde iyi görünmüyor ve hissetmiyorsanız, yanınıza yaklaşan her hangi bir kişi de kendini iyi hissetmeyecek. Eğer ''iyi görünmek iyi hissetmektir'' kavramına dair şüpheleriniz varsa (dipsiz dolap) (başarı için giyinin) dolap düzenlemeleri yapın. Kadın organizasyonlarında gönüllü olun ve dış görünüşün yenilenmesiyle birden ne kadar iyimser ve geleceğe yönelik umutlarınızın arttığını görün.

Dinç bir duruşunuz olsun

Nasıl genç ve modern görüneceğinizle ilgili, gerçekten genç ve dinamik olabilmek için dinç duruşu kucaklamalısınız. Yaşama sarılmalı ve değişimi sarıp sarmalamalısınız. İnsanların, ''Yapılan yöntem bu değil'', demelerinden nefret ediyorum. Böyle değilse? Yöntemi asla değiştiremeyeceğinizi mi söylüyorsunuz? Neden? Sadece yaş almış insanlar değişimle ilgili pazarlık yaparlar. Bu siz olmamalısınız!

Annelerimizin aksine bizim, "Kim daha çok estetik operasyon geçirdi kulubü"ne katılmadan önce, genç ve modern görünmek için çok fazla olanağımız var. Yapmanız gereken, pozitif düşünmek ,paylaşmak, yürüyüş yapmak, gündemi takip etmek ,bedenine gore giyinmek ve tabii kendinize yatırım yapmak olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder