14 Mart 2013 Perşembe

MUTLU AYAKLAR İÇİN MUTLU AYAKKABILARA YATIRIM YAPIN..



HİÇBİR ŞEY SİZİÇİRKİN ORTOPEDİK AYAKKABILAR…… SIKICI KLASİK AYAKKABILAR… YÜRÜYEMEDİĞİNİZ AYAKKABILAR… DEMODE AYAKKABILAR… KADAR YAŞLI GÖSTERMEZ

Kadınların çoğu ayakkabılara bayılır. Aynı çantalar ve makyaj malzemeleri gibi onlar bizim dolabımızın en vazgeçilmez parçasıdır.  Tasarım ayakkabılar kampanya zamanı çok da  pahalı değil, o yüzden kadınların çoğu her mevsim birkaç tane çift alabiliyorlar.
       Ayakkabı tasarımcıları artık bize çok geniş seçenekler sunuyor. Ayakkabı mağazaları bölümlere ayrılmış durumda – ince topuklar, düz modeller, platformlar, dolgu topuklar, deri olanlar, süetler, yılan derileri, kadifeler, metalikler – kim denemeye ve birkaç yeni çift almamaya direnebilir ki?
      Çok çeşit ayakkabım var. Ama siz de biliyorsunuz ki, kaç tane ayakkabınızın olduğu önemli değil, önemli olan kaç tanesini gerçekten giyiyor olduğunuzdur. Şüphesiz çok şık ayakkabılarımız var – ve çoğunlukla rahat olmayan – dolap bekleyen çünkü bakmaya kıyamıyoruz ama onlarla da yürümeye dayanamıyoruz. Ben, ayaklarınızı öldüren ayakkabıları almanızı durdurmak için bu yazıyıyı yazmak istedim. Sakin olun, sadece demode olan ve rahat olmayan ayakkabılardan sizi korumak için buradayım, ŞIK ayakkabılardan vazgeçirmek için değil.
      İlk önce ayaklarınızı ölçtürmeniz gerekiyor. Yanlış ayakkabı numarasını giyiyor olduğunuzu öğrenince şaşıracaksınız. 10 yılda bir ayakkabı numaramız değişir. O yüzden 10 yılda ayakkabı numaranızı ölçtürmüyorsanız eğer, ayaklarınız bir numara büyümüş olabilir. 50 yaşında giydiğiniz ayakkabı numarası 20li yaşlarda giydiğinizden daha büyüktür.
      Hata yapmayın: Ayaklarınız büyüdüğü için çirkin ortopedik ayakkabılar giymelisiniz demiyorum. Artık rahat olan ayakkabılar daha çekiciler ve çekici olan ayakkabılar ise artık daha rahatlar. Ve birçok önemli marka da rahatlığa daha çok yatırım yapıyor. İyi haber şu ki; artık çekici olan ve içinde yürüyebileceğimiz ayakkabılar arasında seçim yapmak zorunda değiliz.









MUTLU AYAKLAR: SAKLAMAK İÇİN AYAKKABILAR; FIRLATIP ATMAK İÇİN AYAKKABILAR

Herkesin yaptığı gibi size, hangi renkte, hangi şekilde ve ya hangi stil ayakkabılar almanızı önermeyeceğim. Bizim yaşımızdaki kadınlar için, sadece en iyi ve en kötü modellerden bahsedeceğim.
Bu Ayakkabıları Satın Alın
  • Yanları açık parmak dekolte (bir ve ya iki parmağı açık olacak şekilde) ayakkabılar, ayaklarınızın tamamen hapsedilmiş olmasından çok daha hoş görünür. Birazcık da olsa derinizin görünmesi ise, bir diğer değişle ‘’parmak dekolte’’ her yaştaki kadın için her daim genç ve modern görünümü garantilemektir.
  • Yanları kapalı olup parmak dekolte olanlar ise hem klasik modellere oranla daha şık görünür, hem de iş ortamı için çok uygun bir seçimdir. Tırnaklarınızın tamamen bakımlı olması şartıyla tabiî ki.
  • Minik topuklu modellerle (yüksekliği 3 ile 5 cm arasında olan ince topuklu ayakkabılar) şık ve narin görünebilirsiniz. Topuğun yüksek olmaması günlük kullanım için de idealdir.
  • Topuğu açık olup arkası bantlı ayakkabılar klasik modelin daha şık bir alternatifidir. Gündelik kullanım için ve ya gece eteklerle ve ya pantolonlarla çok hoş bir şekilde kombinlenebilir. Yalnız bu modelleri lütfen çoraplarla giymeyin.
  • Tahta topuklar hem rahat hem de sağlam modellerdir. Özellikle topuk kalınlaştıkça rahatlık daha da artar.
  • Dolgu topuklar ve ya platform topuklar sizi rahatsız etmeden yükseltir. Tüm tabanı kapladığı için ayakta dengesizlik yaratmaz ve yüksek topuklarda olduğu gibi size acı vermez.
  • Mary Jane ayakkabılar kapalı, kısa kesimli ve önünde bandı olan modellerdir. Bu bant ayaklarınızı zarif gösterir ve bacak boyunuzu uzatır.
  • Bacağınızı saran çizmeler kış ve sonbahar mevsimi için en çok tercih edilen ve beğenilen modellerdir. En iyi seçenekler, opak çoraplarla ve ya taytlarla birleşen siyah ve ya kahverengi olan modellerdir. Sizi genç ve modern, bacaklarınızı ise ince gösterir.
  • Kısa botlar topuklu da olsa düz de, pantolonlarla ve jeanlerle giyinilince mükemmel görünmeyi garantileyen modellerdir.
  • Parmak dekolteli düz modeller topuklu olanlara hem alternatif olmaktadır hem de parmakların görünmesinden ötürü şık ve seksi bir modeldir.
  • Yürüme ayakkabıları doğru markadan alındığı takdirde son derece şık duruyorlar. Tabanları iyi dolgudan oluşan ve ayak kavislerinize tam oturan modelleri tercih etmelisiniz. Bu ayakkabıları alışveriş merkezinde gezerken, havaalanına giderken, yürüyüş yaparken ve ya kendinizi hem rahat hissettirmek, hem de şık görünmek istediğiniz bir ortamda bulunurken giyebilirsiniz.
Bunları Atın

  • Parmak arası modelleri ya kumsalda, ya da pedikür sonrası tercih edin. Şehirdeyken hiç hoş durmazlar.
  • Espadriller balerinler ve ya uzun boylu kadınlar için idealdir, geri kalanımızın ise bacaklarını sadece kısa göstermeye yarar.
  • Ugg botları 13 yaşınızdaki kızınızla bir örnek giymek asla genç ve modern olma değildir.Benim vazgeçilmezimdir ama sade ve klasik olanlar tercihiniz olsun. Diğer iddalı modellerini ya kızınıza verin yada giyinmeyin.
  • Çok yüksek platformlu sandaletler ayaklarımızın bir numaralı düşmanıdır.
Yüksek tabanlı diz üstü çizmeler bacaklarınıza hiçbir zaman iyilik yapmazlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder