1 Mart 2013 Cuma

GECENİN EN ŞIKI SİZ OLUN

GECENİN EN ŞIKI SİZ OLUN
Çoğumuz gece çıkarken her türlü parlak, ışıltılı giyecek neyimiz varsa üzerimize geçirme hatasını yapıyoruz. Sonuç? Aşırı yükleme! Böyle olmak asla genç ve modern görünmek değil. Kolye! Küpe! Ayakkabılar! Çanta! Fakat bunun üstesinden gelmek zor değil. Gelin gece gideceğiniz davetlerde gece kıyafetlerinizde nelere dikkat etmelisiniz tekrar  hatırlıyalım.

      Harika görünmenin bir sırrı da zamanın önünde gitmektir. Anahtar kelime hazırlıklı olmadır. Bir proje hazırlar gibi haftalarınızı saatlerinizi adamaktan bahsetmiyorum. Dolabınızda hali hazırda bulunması gereken birkaç basit stratejiden bahsediyorum sadece.

 

HARİKA BİR ELBİSE

Çoğumuz katılacağımız gece için günler öncesinden hayalimizdeki elbise için arayışlarda bulunmaya başlarız. En iyisi yakınlarda bir davet olmadan gece elbisesi satın almaktır. Mesela bu, hayalinizdeki elbiseye tesadüfen rastlamak ve ya indirimde muhteşem bir elbise bulmak gibi bir şeydir. O yüzden alışveriş yaparken bir gözünüz mutlaka gece elbiselerinin üzerinde olmalıdır. Beklenmedik bir davet olduğunda dolabınızın askısında hazır bir elbisenin beklemesi hiç fena olmaz çünkü. Ve en önemlisi de, size, can alıcı olan ‘’Bu gece ne giyeceksin?’’ sorusu sorulduğunda, cevabını biliyor olmanızdır.

      Gece elbisesi için en iyi stil nedir? Kısa mı, uzun mu, straplez mi, kolsuz mu, kollu mu, neyle gideceğinize karar vermeden önce, vücudunuzun neresini öne çıkartmak istediğinize karar verin. Genç ve modern görünmek, vücudunuzun sadece bir bölümünü öne çıkartmaktır – ya bacağınız, ya sırtınız, ya omuzlarınız, ya kolunuz, ya da göğüs dekolteniz.

      Açılmaya nasıl karar vereceksiniz? Sizin için en iyisi hangisidir? Belli yaştaki kadınların straplez giymemesi gerek gibi eski kuralları çok göz önünde bulundurmayın. Sağlam bir boynunuz ve gerdanınız varsa giyebilirsiniz. Açık, pürüzsüz bir cildiniz varda biraz dekolte göstermenin hiç zararı yoktur. Vücudunuzu en iyi tanıyan yine sizsiniz. Öyleyse kendinize güvenin. Eşinize, annenize, kız kardeşinize sormanıza gerek yok. Çok mu dekolteliyim diye kendinize soruyorsanız eğer muhtemelen öylesiniz. Kendinizi tamamen özgüvenli hissedene ve muhteşem elbiseyi bulana kadar aramaya devam edin.

 

      BAŞARILI ELBİSE STİLLERİ

 

  • Straplez: Boynunuzu ve gerdanınızı gösteren bir model olduğundan, dekolte bölgeniz yeterince iyi değilse bu modeli tercih etmeyin. Omuzlarınız ve boynunuz orantılıysa bu klasik seçilebilir bir modeldir. Eğer göğüsleriniz çok büyükse, bu sizin için iyi bir seçim olmayacaktır.

 

  • V-yaka: Göğüs dekoltenizi ve boynuzu vurgular. Çok sığ değilse eğer, V-yaka olduğundan daha fazlaymış gibi size ilizyonist bir görüntü verir.

 

  • Truvakar kol: Muhteşem bir seçenektir. Çok fazla örtbas etmeye gerek kalmadan size harika bir görüntü verir.

 

  • Kolsuz: Düzenli spor yapanlar, ve güçlü, gösterilesi kollara sahip olanlar için, kolsuz elbiseler oldukça akıllı bir seçimdir.

 

  • Sırt dekoltesi: Sırt dekoltesi, klasik boyun dekoltesinden çok daha etkiliyecidir.. Kırmızı halıda yürümek zorunda değilsiniz, fakat sırtınızı öne çıkaracak bir elbiseyle her zaman parlarsınız.

 

  • Yırtmaç: Hem klas görünmenize sebep olan hem de bundan daha seksi görünebilecek başka bir model yok.

 

  • Uzun ve ya kısa: Uzunda, dizden ayaklara kadar olan model uygundur. Uzunluğu bacaklarınızı göstermek isteyip istemediğinize göre belirleyin. Aşırı uzun olmasından da kaçının.

 

 

NİYE SİYAH MİNİ BİR ELBİSEYE İHTİYACINIZ VAR

Siyah mini bir elbise dolabınızda bulunması gereken bir moda şifre çözücüdür. Ve hala en muhteşem, en etkileyici modeldir. Bir tane kusursuz bir modele sahip olsanız bile yeter. Mevsime göre kumaşı belirlemek takdirde tabii (yazın ortasında kadife giyecek haliniz yok). Bu elbise size, harika görüneceğinize dair muhteşem bir zemin hazırlayacaktır.

      Fakat eğer siyah bir elbise giymek istemiyorsanız, bordo, zümrüt yeşili ve ya cam göbeği mavisini deneyebilirsiniz. Şöhretler kırmızı halıda, beyazı, ten rengini, ve ya kırmızıyı tercih ediyorlar. Çok çarpıcı evet ama bunlar, taşıması kolay olmayan, fazlalıkları ortaya çıkarabilecek ve cebinizi zora sokacak muhtemel renk seçimleridir.

 

 

 MÜCEVHERLER

Mücevherleriniz sadece yeri geldiği zaman kullanmak, artık sadece eskide kalan kötü bir alışkanlıktır. Mücevherlerinizi günlük kullanmak artık daha trend olan bir durum. Mesela jean giyip mücevher takmak son derece modern olmak demek. Bir de niye onları takmak için bekletiyorsunuz ki? Modası geçmeden keyfini sürün ve olabildiğince mücevherlerinizi kullanmaya çalışın. Gece kıyafetlerinizde mücevherlerinizi kullanın ama ya elbiseniz çok sade olmalı ya da mücevheriniz derim..İkisi birden çok gösterişli olursa sizi olduğunuzdan daha yaşlı ve yorgun gösterir..

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder