19 Şubat 2013 Salı

TAKIM TAKIM GİYİNMEYİN..


Tepeden tırnağa aynı tasarımcıdan giyinmiş, çantası ve ayakkabısını takım olacak şekilde eşleştirmiş bir kadın görürseniz eğer, 60 yaşın üstünde olduğuna dair bahse girebilirsiniz. Kusursuz gibi görünebilir ama asla genç ve modern değildir. Kredi kartınızı tek bir modacıya gümletmek sizi yaşlı gösterir çünkü stilinizi sınırlar. Bu aynı, ziyaret ettiğiniz bir evin mobilyalarının ve aksesuarlarının aynı mağazadan seçilmiş olması ve bir katalog ev gibi görünmesine benzer. Tabii ki evinizi kataloğa göre seçmenizde hiçbir yanlışlık yok hatta bu belki bir hayalin gerçekleşmesi gibi bir şey fakat biz sizi konuşuyoruz ve çıtayı yükseltiyoruz. Gerçek, doğru giyinmenin bu şekilde olmamasıdır. Modern olan, seçmeci olarak benzersiz kişisel stilinizi yaratmaktır. (Kişisel stil ne demek diye sormayın sakın, henüz farkında olmasanız da, sizin de bir stiliniz var!) Bu yüzden ‘’bütün takım elbise’’ konseptini aklınızdan çıkartın. Tepeden tırnağa uyum içinde olan kıyafetler almaktan hemen vazgeçin. Bunun yerine şu anki modaya hizmet eden güncel birkaç parça satın alın, renklerine ve stiline göre zaten sahip olduğunuz diğer parçalarla kombinleyin.

      Dolabınızdaki tüm seçenekleri rahatça görebilmeniz için, onları tane tane renklerine göre düzenleyin. Şık bir mağazaya gittiğinizde orda ki ürünler takım olarak değil parça parça ayrılmış ve düzenlenmiş durumdadırlar, siz de bundan esinlenebilirsiniz. İşte şimdi üstleri, ceketleri, ve kazakları pantolonlarla, eteklerle ve jeanlerle, tarzınızı konuşturacak şekilde eşleştirme zamanı. Sokakta yürürken, siyah bir hırkayı, belini kavrayan büyük, kalın, deri bir kemerle tamamlamış, hayvan baskılı kalem etek; dize kadar kahverengi süet çizmeler giyen ve sarı çanta takan bir kadın görürseniz eğer, işte bu modernliktir. Değişikliktir, ilginçliktir, kalıp gibi olmak değildir. Kendine güvenen ve stil sahibi olan bir kişi, özellikle uzunca bir hırkanın yeni ceket olduğunu ve dolapta olmazsa olmaz gereken bir ürün olduğunu artık biliyor. Zahmetsiz şıklık artık genç ve modern görünmektir. Çok çabalamak ise yaşlı görünmekten başka bir şey değil. Kilit nokta şu ki, çok çabalamış gibi görünmeden şık olmaktır.
 

 

DEMODE KURALLARDAN KURTULUN VE YENİ KURALLARA ALIŞIN

Yeni moda akımlarını öğrenmeden önce, eski klişeleri hafızanızdan silmeniz gerek. ‘’Ayakkabılarınızı çantalarınıza uydurun’’ gibi demode kurallardan bahsediyorum ve ya ‘’Kışın asla beyaz giymeyin’’ gibi eski geleneklerden. Bu eski kuralları yıkmak zor biliyorum hele aynı şeyleri 16 yaşından beri bilinçsizce duymuşsanız. Artık yenilikleri öğrenme zamanı, kim bilir dolabınızda keşfetmediğiniz ne kadar çok giysi vardır. Hem böylece paradan da tasarruf yapmış olacaksınız. Yeni kuralları takip ettiğiniz sürece daha az satın alıp, kıyafetlerinizi daha çok giymiş olacaksınız.  beyaz gömleğinizle, siyah dik yaka kaşmir kazağınızla, kahverengi düz eteğinizle ve koyu renk kot pantolonunuzla çok yönlülüğü ortaya çıkartabilirsiniz. Modacılar ellerini havaya kaldırıp ‘’Artık kural yok’’ diye bağırıyorlar. Aslında bunu söylerken tam anlamıyla dürüst değiller. Elbette kurallar var ama yeni kurallar.

 

Eski Kurallar
 
Çantanızı daima ayakkabınıza uydurun.
 
 
Kışın beyaz giyilmez.
 
 
Siyah rengi lacivert ile giymeyin.
 
 
Siyahın tonlarını bir arada giymeyin.
 
 
Aynı kıyafette asla iki ayrı modeli ve ya baskıyı bir arada kullanmayın.
 
 
Metal parçalar sadece gece içindir.
 
 
Çoraplar ten rengi olmalı.
 
 
Günlük kıyafetlerinizle mücevher kullanmayın
 
 
Jeanler sadece günlük kullanım için uygundur.
 
 
 
 
 
Yeni Kurallar
 
Takım olmak sizi yaşlı gösterir.
 
 
Kışın beyaz, yazın siyah giyin – çok şık!
 
 
Siyahı lacivertle birleştirin ve – kahverengiyle.
 
Tonu ne olursa olsun siyahı siyahla birleştirebilirsiniz.
 
Renk tonlarına göre birleştiğinde farklı desenler sizi zinde gösterir.
 
 
Metalik günlük kullanım için de uygundur. Bu artık yeni doğallık sayılıyor.
 
Ayakkabılar ten rengi olabilir, bacaklar çıplak.
 
Artık günlük kıyafetlerlede mücevver çok şıkda duruyor
 
Jeanler gece kullanım için son derece seksidir – özellikle yüksek topuklarla ve şık bir üst giyimle.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder