17 Mayıs 2013 Cuma

SAÇLARINIZI IŞILDATIN DAHA GENÇ GÖRÜNÜN...

SAÇLARINIZI IŞILDATIN

10 YIL GENÇ GÖRÜNÜN

HİÇ BİR ŞEY SİZİ ÇOK KOYU SAÇLAR… ÇOK SERT RENKLİ SAÇLAR… MAT SAÇLAR… KIRLAŞMIŞ SAÇLAR… DİPLERDEN ÇIKAN BEYAZ SAÇLAR… KÜLLÜ SARI RÖFLE KADAR YAŞLI GÖSTERMEZ


Yaşamımızın bu evresinde, hepimiz yüz hatlarımızı biliyoruz. Zaman geçtikcede stilimizin oturdugu gibi hangi model ve renkte saçın bize yakıştığınıda deneyerek öğreniyoruz.    Esmerlik benim vazgeçilmezim. Esmerliğimin lise için yeterince cazibeli olmadığına karar vermiştim 16 yaşımdan  saçlarımın rengini kendi formülüme göre boyamıştım ama ortaya çıkan renk ise felaket olmuştu.. İlk kuaförüm annemdi., saçlarıma naylon poşet takıp, banyoda saatlerimizi geçirmiştik.  O halimi babam görmesin diye kendi remgime boyamıştı.Ama içimde hep bir sarı saçlı olmak vardı. İlerleyen yıllarda sarı saçlara sahip oldum ve uzun zaman kullandım.Dogru olanın kendi remgim olduğuna sonunda karar verdim. Fakat sokaktan geçen çoğu kadını dikkate alınca kır saçlara sahip olduklarını görüyorum. Saçlarınızı, akıp giden yılların kırlaştırmasına izin vermekten vazgeçin. Beyaz sarıya yakın atkuyruklarının görüntüsüne bayılıyorum   Şunu da asla unutmayın, platin saçlar sizi cool yapsa da, asla genç göstermez. Hatta doğruyu söylemek gerekirse 10 yıl ilave eder. İlerleyen yıllarda beyaz saç kullanmak istiyorsanız kesinlikle modern ve stil sahibi olmanız gerektiğini düşünüyorum.Ve bunu çok iyi taşıyanıda gördüğüm an işte budur diyorum.
        Doğum günleri ve saç rengi hakkında öğrendiğim bir şey var: Sizi ne kadar yaşlandırsa da, o kadar ışıldatır. Bu demek değil ki her kadın birden bire sarışın olmalı. Sarışınlık herkese yakışmaz, ama yüzünü aydınlatmaya yarayacak bir renk sizi daha canlı gösterir. Eski gölgeniz nasıl olursa olsun, bunun 2 ton açığını yaptırdığınızda alacağınız GENÇ VE MODERN övgülerini göreceksiniz.  bunun sebebinin, çok koyu olan saçların, yüzdeki çizgileri daha çok belli etmesi, olduğunu düşünüyorum. ‘’Saçlarınızı 2 ton açık gölgeyle vurgulayarak, yüzünüzün daha çok ışıldamasını sağlayabilirsiniz. Böylece yüzünüzü aydınlatan, cildinizi ışıldatan ve aydınlık ifade veren bir ışık hava dalgası yaratmış olacaksınız.
       Birçok kadın oyuncunun, sanatcının, politikacının ve haber sunucusunun yıllar içinde saçlarının renginde değişklikler yaptığını görürüz. Doğru değişiklşikler yapıldığında daha genç ve modern göründüğünüde fark ederiz. Yaşlılığa karşı savaş vererek saçlarının rengini kontrol altına alan kadınlar, ışıldıyor.
       Saç rengi birinin sizde fark ettiği ilk şeydir. O yüzden şimdi saç renginizin sizi nasıl gösterdiğini düşünün. Eğer saçlarınızı zaten boyuyorsanız, doğru saç renginin görünümden 10 yıl azalttığını farkında olan kadınların arasına hoş geldiniz. Saç rengi genç görünmenin en esaslı ve ucuz biletidir.


OLAY DOĞAL GÖRÜNMEK DEĞİL; MUHTEŞEM GÖRÜNMEK
İnanmak zor belki ama 50li yılların sonlarında, saç renginiz ‘’sadece kuaförünüzün bildiği bir sırdı’’. Bugün böyle bir baskı yok. Saç renginiz orijinal olmak zorunda değil. Doğal görünerek ekstra puanlar kazanmayacaksınız. Saç rengi modadır, parlaklıktır. Mevki sembolüdür, bir tasrımcının çantasını beğenmemek gibi değildir. Genç ve modern bir saç rengi, doğal saç renginden daha çarpıcıdır. ‘’Bu doğal görünmekle ilgili değil. Natürellik sıkıcıdır’’ fikrini savunuyorum‘’Bu; parlak, cesur ve masraflı görünmekle ilgili.’’ Aslında masraflı olmak zorunda değil, çünkü  kendinizde el beceriniz varsa boyanızı kendinizde yapabilirsiniz.

BOYANMASI GEREKEN RENK TONU
Genç ve modern bir saç, basit, koyu bir tutam demek değil, tonların uyumuna dikkat edilerek saçla buluşmasıdır. Yüzünüzün etrafına vurgu katmakla ilgilidir. Renk, yaşamın her alanında olduğu gibi, ölçülü yapıldığı sürece iyi sonuç verir, o yüzden saçlarınızı renklendirmeye başladığınız ilk anda bebek adımları atmanız en iyi yoldur. Bazı kuaförlerin  küçüklük fotoğrafını istemesinin sebebi, doğal renginize bakıldığında 2 ton açık ve ya koyunun size yakışmama ihtimalinin olmamasıdır. Esmer kadınlar saçlara atılan ışıltılarla çok daha güzel görünürler. Sarışınlar ise çocukken olduklarından daha koyu saçlı olmamalılar. Saç renginize, yürümeye başlayan bir çocuk gibi başlamak, yeni renginizin teninizle ve gözlerinizle olan uyumunu, garantilemenin en güvenli yoludur. Eğer saçlarınızı esas renginden 4,5 ton daha fazla açtırırsanız, makyajsız çok soluk görünürsüz çünkü teninizle saçlarınızın rengi birbirine uyumlu değildir. Saçlarınızda abartı bir değişiklik istememenizin başka bir sebebi de yapılacak işlemin saçlarınıza zarar vermesi ve bunun da sizi sağlıklı ve canlı görünmekten alıkoyacağıdır. Çılgın renk değişiklikleri, deney evrelerinde oldukları için gençlerde daha iyi duruyor. Siz kendi evrenizde, daha zarif, klas, aklı başında ve hoş görünmek istersiniz. Saç renginize göre altın sarı, kızıl ve ya bakır gölgeler isteyebilirsiniz fakat sizi donuk göstereceği için küllü sarışınlıktan uzak durun.


SAÇLARINIZ GÜMÜŞ GRİ Mİ? YOKSA OLMAK MI İSTİYORSUNUZ?
Kül rengini saç rengi olarak seçmek sizi güçlü bir ifadeye sokar. Bir hukuk bürosu, bir üniversite, ve ya Meclis gibi, otoritenizi tecrübenizle tamamlayan bir pozisyondaysanız ve ya ağırbaşlılığınızın imajınızı, gençleşmenin yapamayacağından daha iyi gösteren güce sahip olan bir durumdaysanız eğer söyleyin, çünkü zarif gümüş bir tilki olmaya özendiriyor olabilirsiniz. Saç rengi konusunda asi olmaya kararlıysanız, hayatınızın geri kalanı için gümüş rengi (küllü gri) çok kolay bir geçiş olmayacaktır. Gümüş, som, platin ve ya pırlanta gibi parlayan kül en güzel görüntüyü verir – tabiî ki kuaförden edinilen parlaklığı ve yumuşaklığı arttırmak için kullanılan bir sürü ürün sayesinde. Kül rengi saçla muhteşem görünmek aynı zamanda, ten rengini soldurmayacak bir makyaj ve doğru bir silueti şık kıyafetlerle tamamlamayı içeren omuz hizasını geçmeyen keskin bir saç kesimi, çekici bir beden ve sofistike bir yaşam stili gerektirir. Kül rengi saçlar daima çok bakım gerektirir çünkü beyaz saçlı yaşlı kadınlar kategorisinde yarışıyor olacaksınız. Bir şeyin eksik olmasına göz yumduğunuz an – örneğin saçlarınız dağınıksa, dış görünüşünüz fazla sıradansa, ve ya makyajsızsanız – demode görünebilirsiniz.
       Gri, gümüş rengi ve ya kül rengi saçlar yeni sarışınlık mı?  Önemli bir moda dergisinin  yöneticisi olan arkadaşıma sorduğumda cevap olarak  . ‘’Bence saçlarını küllü gri yapacak kadın sayısı git gide artacak. Bu yaşlanmaya izin vermek değil. Gri olmak bir taktik, bir strateji. Güçlü bir şey. Büyük anne olmak gibi değil.’’  Öyle kadınlar görürüzki  muhteşem görünürler saçları ve tarzlarıyla dikkat çekerler. ‘’Bu kadınlar, ona denileni yapacak bir stile sahipmiş gibi görünmüyor!’’ , diyor.  O zamanYapacağınız ilk şey griye olan geçişinizin sorumluluğunu üstlenmek. Bunu cazibeyle başarmak olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder