12 Mayıs 2013 Pazar

GİYİMİNİZ KADAR STİL SOFRALARINIZLA DA KONUŞULUN

..
İyi ve doğru giyinmek kadar sofranızın da iyi görünmesi son derece önemli.Şık sofralar,renkli ikramlar,aynı kıyafetlerdeki gibi az ve öz sunumlar yapmak masayı çok fazla yemeklerle donatmak misafirlerimizi çok iyi ağırlamak anlamına gelmez.
Unutmamamız gereken şudur,,Sağlık mutfakta başlar,güzelliğide beraberinde getirir.Sağlıklı sofralar olmazsa olmazların en başında gelir ve güler yüzlü bir ev sahibi konuklarınızın damak tadına hitap ederken kalplerinede hitap etmek anlamını taşır.Unutmamak gerekir ki az ve öz ikram temel ilke kabul etmeliyiz.
Her şeyin olduğu gibi sofralarında modası var.Örtü seçiminden peçeteye,çiçekten muma,tuzludan tatlıya sofranın kuralları da yenileniyor,değişiyor....
Giysinizi gösteren ayakkabı ve çantaysa sofranızı gösterende kolalı beyez masa örtüsüdür.
-Büyük davet veriyorsanız isim kartları yerleştirin gelen konuklar nereye oturacağını bilsin.
-Bizim aksesuar seçimimiz kadar sofralarında aksesuarları vardır.Mevsim çiçeklerinin sofrada bulunması en iyi sofra aksesuarıdır.Unutmayın sofranın aksesuarı tıpkı saçlarımıza taktığımız yan tokalar gibidir.
-Misafir oturduğu sofrada daralmamalı,sofra misafirinizi sıkmamalı.Tıpkı ne dar kıyafetlerin içinde sıkışıp kalın ne de bol kıyafetlerin içinde kaybolmak gibi....
-Sofraların vazgeçilmezi kumaş peçeteler olmazsa olmazlar arasındadır.Tıpkı kendi kıyafetlerimizde kullandığımız fularlar,broşlar gibidir.
-Kıyafetlerimizdeki sadeliği soframıza,mobilyalarımızada yansıtmalıyız.
-Sofralarınızı dostlarınızla paylaşın,sofralar paylaştıkca güzelleşir.
Sofralarınızı şıklaştırmak istiyorsanız,,,unutmayın şıklıklar detaylarda saklıdır....
-Artık sandıklardan lavanta kokulu beyaz masa örtülerini çıkarma zamanı geldi..Sofralarımızda üç beyazdan uzak durmalıyız ama beyaz masa örtüsünden asla,,,,
-Gelinlik gibi sofralar hazırlayın,mumu kesinlikle eksik etmeyin,sofranızı aydınlatın.
Olmazsa olmazlarınız..
- Kumaş peçete
-Beyaz masa örtüsü
-Mum
-Çiçek
-Güleryüzlü evsahibi
Kendi pişirdiğiniz ekmekleri ikram edin.Her markanın ekmek makinesi var sizde bütcenize uygununu alıp,ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz.Biraz sanat,biraz cesaret katarak güzel sofralar hazırlıyabilirsiniz.Davete gittiğiniz gün ev sahibini arayıp teşekkür etmeyide unutmayın....
Beş çaylarının vazgeçilmezi şık porselen takımlarda zamansız parçalardandır.Ve annanenizden kalan porselen çaydanlıkta demlediğiniz çayın lezzetide  bambaşkadır..
Şık porselen çay takımlarının tamamlayıcısı kukilerde size her seferinde kurtaran eşsiz ikramlardır..Kendi ellerinizle hazırladığınız herşey size mutluluk verir.Mutluluklar sofralarda paylaştıkca çoğalır.Kıyafetlerinizde nasıl bir stil oluşturuyorsanız,sofralarınızdada stil oluşturabilirsiniz.Sizi hatırlatacak stil sofralar kurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder