23 Nisan 2013 Salı

Mezuniyet yaklaşıyor gelin davetin en stil genç kızı siz olun…

“Ne giyeceğim, saçım nasıl olsun, güzel bir kıyafet nerede bulabilirim?” gibi sorular gençler kadar aileleri de arayışa zorluyor. İşte bu önemli gece için size küçük bir rehber…
Sevgili genç kızlar, güzel giyinmek istiyorsanız ilk önce bedeninizi iyi tanıyın. Nerelerinizi beğeniyor, nerelerinizi beğenmiyorsunuz, bir gözden geçirin. Beğendiğiniz bölgenizi öne çıkarıp beğenmediğiniz bölgenizi arka plana atın. Kilolu bölgenizi koyu ve mat renklerle, ince bölgenizi açık renklerle destekleyin. Bedeninizi tanırsanız iyi ve doğru giyinmenin çoğunu halletmiş olursunuz. Küçük kadın gibi giyinmeyin, yaşınıza uygun modern kesimli elbiseleri tercih edin. İleri yaşlarda giyeceğiniz modelleri sakın tercih etmeyin!
Taşıyamayacağınız elbiselerden uzak durun. Siz, siz olun, kendiniz olun. Doğal olursanız ilgiyi her zaman üzerinize çekersiniz. Hayatta unutamayacağınız günlerden biridir mezuniyet geceniz. Artık hayata atılmanın, önemli kararların dönemidir. Bu nedenle stilinizi tam belirleyeceğiniz zamandasınız. Sürekliliğin olacağı bir stili fazla uğraş vermeden doğallığınızla ve yaratıcılığınızla ortaya koymanın tam zamanı! Bunu aklınıza yerleştirin.
Genç bir kız gibi giyinmelisiniz. İçinde kendinizi rahat hissetmeyeceğiniz giysiler seçmeyin. Şirin bir parti kızı olun; o gece bütün gözler üzerinizde olsun. Eğer çok fazla ayna karşısında dönüp duruyor ve sürekli elbisenizi çekiştiriyorsanız olmadı demektir. Sevgili genç kızlar, modanın esiri olmayın.

Mezuniyet balosu için elbise seçerken şunlara dikkat edin:
Kilolarınızdan şikayetciyseniz  beden küçültücü korseleri deneyin .
Renge ağırlık verin, renkli giyinin.
Kuyruklu ve taşıyamayacağınız modellerden uzak durun.
Dekolteye sınır getirin. Bir prenses gibi olun.
Romantik görünün.
Pembe, pudra, kırmızı,mavi renkleri tercihiniz olabilir.
Straplez mini elbiseler, sadece sırt dekolteli modeller, uçuşan bir model de giyebilirsiniz. Ayağınıza taşlı, düz, şık bir sandalet, kabarık tülden mini bir etek üzerine taşlı bir tişörtü tercih edebilirsiniz.
Saçınız ve makyajınız doğal ve abartıdan uzak olmalı. Salona girerken tarzınızla konuşturun.
İsterseniz bir geceliğine giyeceğiniz kıyafeti kiralayabiliyorsunuz.
Saçlarınıza özen gösterin. Mezuniyet kıyafetleri kadar saç modeliniz de önemli yer teşkil etmektedir. Saçınız doğal olmalı. Veya sade bir kıyafet seçtiyseniz “bonus” saç modeli siz genç kızlara iyi giden bir modeldir. Örneğin tek parça bir elbise, ayakkabı olarak kesinlikle düz taşlı bir sandalet giyip, iddiayı saça verin. Bu sizi fark edilir hale getirir.
Veya saçlarınıza yan tokalar taktırabilirsiniz. Örgü de çok şık durabilir, taşlı taç da seçeneklerinizden biri olabilir.


SEVGİLİ GENÇLER MEZUNİYET  YAKLAŞIYOR J RENGE YÖNELİN VE RENKLİ GİYİNİN
Silüetinizi güzel gösterecek ve teninizle uyumlu renklerde giyinin.
Size yakışmayan bir renkte kıyafeti, sırf modelini beğendiğiniz için almayın.


Doğru stil için doğru rengi bulmak önemli. Kimi renkler insanları olduğundan daha kötü kimileri ise daha iyi gösterir. Yıldız gibi parlamanız veya fazlasıyla sönük kalmanız renk seçimleriyle yakından ilgilidir.
Doğru rengi bulmak için, güneş ışığı alan bir odaya ihtiyacınız var.   Çene altınıza ve boynunuza renkli kıyafetlerinizden  koyarak  doğru rengi bulun. Hatta gardırobunuzla yetinmeyip, renkli eşarplarınızı bile doğru rengi bulmak için deneyebilirsiniz üzerinizde.
Alışveriş yaparkende aydınlık yerler tercihiniz olsun.Teniniz, seçtiğiniz renkle birlikte sağlıkla parlıyor mu, gözlerinizi ortaya çıkarıyor mu; dikkat edin!
                Eğer teniniz sıcak tonlara sahipse, yani ten renginiz buğday tonlarındaysa… Sıcak tonlar:  açıklı koyulu altın kahveler, çimen yeşili, turkuvaz, petrol mavisi, haki, kızıl kahve, bakır, kurşuni gri, bronz, güneş sarısı, hardal, krem,karamel, menekşe, koyu şeftali, somon, mercan, domates kırmızısı, alev kırmızıdır.
Teniniz soğuk tonlamaya sahipse, yani porselen beyaz ise... Soğuk tonlar: fuşya, parlak bordo, mürdüm, zümrüt yeşili, lacivert, safir, pastel pembeler, menekşe, eflatun, yakut kırmızısı,koyu vişne,lila, limon sarısıdır. Siyah ve beyazı bir arada en iyi taşıyanlar da bu renk tonlamasına sahip kişilerdir. Ama bazen soğuk tonlamaya sahip olup da sıcak renklerin bazılarını iyi taşıyan insanlar da vardır. Renkler bazen modunuzladaalakalıdır.Kendinizi iyi hissetmiyorsanız,pozitif değilseniz giydiğiniz rengi ve kıyafeti iyi taşıyamıyor hissine kapılabilirsiniz.İlk önce hayata güzel bakmaktan geçer stil sahibi olabilmek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder