8 Nisan 2013 Pazartesi

MÜKEMMEL KOTLARIN İÇİNE GİRİN :)))))10 YIL DAHA GENÇ GÖRÜNÜN......


HİÇBİR ŞEY SİZİ LASTİK BELLER… ANNE JEANLERİ… YÜKSEK BELLİ JEANLER… RENGİ SOLMUŞ JEANLER… AŞIRI BOL JEANLER… İŞLENMİŞ VE YA SÜSLENMİŞ JEANLER…VE KIZINIZIN JEANLERİNİ GİYMEK KADAR YAŞLI VE YORGUN GÖSTERMEZ…
 



Jean giymediğinizi mi söylüyorsunuz? O zaman, dolabınızın olmazsa olması bir siyah elbise gibi acilen bir çift jean edinmeniz gerek. Hatta birkaç tane – üç ve ya dört ideal – cumartesi alışveriş için, ev sahipliği yaparken, hatta belki iş için (işinizin ne olduğuna bağlı). Yaşınız kaç olursa olsun hiçbir şey sizi doğru bir jeanin içinde olduğu kadar genç ve modern hissettiremez. Jeanlerle her zaman cool görünmeniz mümkün. Tabii ki doğru bir çift jeanle. Yanlış seçenekler sizi yaşlı göstermekten başka işe yaramaz.
      Birçok kadının jeanleri tercih etmemesinin sebebi, bir ara uzunca bir süre işlemeli modellerin moda olmasından olabilir. Basenleri büyük ve sizi kalın gösteriyordu. Fakat son yıllarda  bu tamamen değişmiş durumda. Koton üreticilerine göre kadınlar, ortalama yedi, sekiz jeane (yaklaşık 300 farklı marka içinden) sahip. 55le 60 arası kadınlar ise jean almakta en fazla artış gösteren yaş grubu. Niye mi? Çünkü, yeni stiller, çeşitler bizleri cezp ediyor da ondan. Böylece genç ve modern görünme hayalimiz de gerçekleşmiş oluyor.
      Doğru jean almanın en önemli püf noktası: bedeni, yani size uyması. Neye para ödediğinizin en önemli sebebi size yakışması, bedeninizle uyum sağlamasıdır. Jean turizminin felsefesi şu, ne kadar gençseniz ve ne kadar iyi bir bedene sahipseniz ucuz olanlarla paçayı o kadar rahat kurtarabilirsiniz. Bu, benim pahalı olanı tercih etmemin sebebi değil tabiî ki ama fiyatlı olanların her detayı düşünülmüş oluyor ve bedene de tam oturuyor. Bana göre ucuz jeanleri tercih edenler, sanki cehennemin içindeymiş gibi görünüyorlar. Dokusu iyi değilse, bedeninize uygun değilse, bacaklarınızı kalın gösteriyorsa, sizin için doğru seçenek değiller demektir. Kaliteli jeanler gerçek bir yatırım, hala 2003’te satın aldığım jeani giyiyorum mesela. Senelerce kullanabiliyorsunuz. Tek bir çift deneyerek doğru modeli bulamazsınız çok fazla ürün denemelisiniz, o yüzden jean alışverişini bol vaktiniz olduğunda yapın. Deneyin ve deneyin. Girdiğiniz mağazanın, kendi ürünleri tanıyan personelden oluşmasına dikkat edin. Böylece size en yakışabilecek modeli de çok rahat tavsiye edebilirler.
      Piyasada bir sürü mükemmel jean mevcut olabilir ama size yakışmadığı sürece asla genç ve modern görünmeyeceklerdir. Arkadan da inceleyin ,ne kadar yakıştığına daima dikkat edin, üzerindeki markaya değil.




HER ŞEY DETAYDA SAKLI
Yakışmayan jeanler kadar sizi yaşlı gösterecek başka bir şey yok. İşte size, her akıllı müşterinin bilmesi gereken birkaç tüyo:

Doğru yükseklik: Düşük belli jeanler çok genç işi sizde ise ben yaşlıyım diye çığlık atarlar. Çok yüksek belliler ise tamamen ’’anne işi’’ler. Kalçalarınızı geniş, ve karnınızı ise şişkin gösterirler. Demek istediğim orta yükseklikte olan bel oranı. Bu kesinlikle sizin için en doğru kesim olacaktır. Bazı tasarımcılar zekice bir çözüm getirdiler; bunlar, ön tarafı arkaya gören daha düşük olan jeanler. Bu da sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Doğru renk: Yıkama durumunu mutlaka göz önüne almalısınız. Sadece iki renk giyilmeye değer – gerçek mavi ve koyu tonlar. Ve en basit olanlar, en güzel olanlardır. Delikleri, yırtıkları, işlemeleri, ve ışıltıları olmayanlar. Taşlanmış olanlar ise sizi çekici göstermez, sadece istenmeyen bakışları kalçalara çekmeye neden olur.

 Doğru kesim: İspanyol paçalar, hala kadınların gözdesi. Kalçalara iyilik yapıyorlar. Bedeninizi dengelemenin en doğru yolu, bu kesimde olan jeanler. İş yeri içinde jean görünümlü pantolonlar çok ideal. Bir de skinny (dar paça) jeanler var. Kesimleri dar olup, vücudu sarıyorlar. Vücudunuz ince ve düzgün değilse, bu stil sizde çok dar görünecektir ve çekici olmayacaktır. İlle bu trendi modeli istiyorsanız, düz kesim (straight-leg) jeanleri tercih edebilirsiniz. Çok dar olmamakla beraber bacaklarınızı olduğundan da uzun gösterirler.

Doğru kumaş: Az miktar bir streç bile içerse bu kalçalarınızı sarmaya yeter ve üzerinize oturur. Sizi rahat ettirecek kadar streç jeanler giymelisiniz. Aksi takdirde çok dar olur (kendinizi sıkışmış gibi hissedebilirsiniz). Streç olmayan kotlar ise rahat olmaz, özellikle otururken.

Doğru cepler: Jeanleri bir araya getirmek zor değilmiş gibi gözükebilir ama aslında tasarımları da matematik gerektirir. Cep büyüklüğü, şekli, ve yerine oturması, konusu, sizin mağazayı terk edip gitmenize sebep olabilir. Ceplerin gereksiz küçük olmamasına dikkat edin. Küçük cepler geriye kapatılmamış bir sürü yer bırakır. Ceplerin oranlı durması çok önemlidir. Poponun altına sarkan daha büyükçe cepler ise poponuzu kalkık gösterir.


JEANLER’İN EN İYİ ARKADAŞLARI
Mükemmel parçaları edindiğinize göre, artık onları en iyi şekilde tamamlamanın zamanı.

Doğru ayakkabılar: Her jean her ayakkabıyla giyilmez. Lütfen spor yaparken giydiğiniz ayakkabıları jeanlerinizin altına giymeyin. Ne kadar dar kesim, ayakkabılarda o kadar hassaslık ister. O yüzden dar kesim bir jean giyiyorsanız eğer, altına zarif ince topuklu bir ayakkabı ya da bot giyebilirsiniz. Düz kesim jeanleri ise parmak dekolteli botlarla giyebilirsiniz. Paçalar genişledikçe tabanlar da yükselebilir. İspanyol paça jeanleri platform botlarla ve ya yüksek topuklularla giyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder