7 Eylül 2012 Cuma

KIYAFETLERDE REVİZYONA GİDİN...


KIYAFETLERDE REVİZYONA GİDİN

Şöyle bir gardırobunuzun başına geçın ve yenileneceklere bir göz geçirin derim.
-Giymediğiniz veya çok sevdiğiniz marka bir elbisenizin artık size olmadığını görüyorsunuz.Gelin değişiklikler yapalım.
------İlk önce yakasında bir değişiklik yapalım.yakası çok kapalıysa onu v yaka olarak açtırıp,içine kaliteli bir dantel ekletin.alacağınız dantelin dilimlerini boynunuza gelecek şekilde ayarlatıp diktirin.Etek ucuna dantel ekletebilirsiniz.
------İsterseniz kol boyunda bir değişiklik yapabilirsiniz.ya kolunu tamemen sıfırlatabilirsiniz yada kolunuz kiloluysa yarım kol yapıp kol altınızda oluşan sarkık bir görüntüyü kamufüle etmiş olursunuz.
----Etek boyu uzunsa ister mini ister ara boy yapıp güne uyarlayabilirsiniz.
------Sıfır yaka bir elbiseyse sırt dekoltesi yaptırabilirsiniz.Ama hem göğüs dekoltesi hem sırt dekoltesi hemde mini olarak sakın böyle bir hataya düşmeyin..DEKOLTENİZ DOZUNDA OLURSA ELEGAN BİR DURUŞA SAHİP OLURSUNUZ.
-------Elbisenizin ön kısmını baştan aşağıya doğru kesip onu baharda ceket olarakda kullanabilirsiniz .tabii sıfır yakalı basıc bir elbiseyse,,,.hem kilonuz varsa kapatır. Hemde size bir dış giyim görünümü verir.
------CEKETLER,,,, giymediğiniz demode bulduğunuz ceketinizi vermeye kıyamıyorsanız ceketttede revizyona gidiniz ,,,,ilk başta ceketinizin kolunu sıfırlatıp onu yelek havasına sokun.Hem yaz günlerinde gideceğiniz bir iş görüşmenize içinr giyeceğiniz basıc bir tşrtünüzün üstünde size ciddi bir hava verdirir hemde sıcaklarda sizi sıkmaz ve terletmez hemde fazlalıklarınızı saklar size dinamik bir hava verir..İsterseniz yakasını saten yaptırıp smokin havası verebilirsiniz.
-----PANTOLONLAR Yüksek bel pantolonlarınıuz sizi sıkıyorsa onları terzinizde düşük bel yaptırabilirsiniz hem rahatlatırsınız hemde güne uyarlarsınız,,,paçaları bol ise artık sıkılmışsanız daraltırıp modelde değişikliğe gidersiniz….üst kısmı çok daralmış ve sizin o pantolonunuzla bir duygu bağınız var hemen bel kısmının arka tafafına parça koydurmayla başlayın…
----Siyah,lacivert pantolonunuzun yan kısmına baştan aşağı bir şerit geçittirin örneğin kırmızı olabilir ..Beyaz patolonunuza ise baştan aşağı krem şerit geçittırin..bu şerit mat olursa çok daha güzel bir görünüm verir. Siyah pantolonuzun yan şeriti saten siyah olursa smokin havası vermiş olursunuz.biraz düşünerek yaptığınızda hangi kumaşa mat hangi kumaşa parlak daha iyi gittiğini deneyerek görürsünüz.Benherzaman parlak kumaşa mat,,,, mat kumaşa parlak çok iyi gittiğini görür ve onaylarım.
-----Pantolonlarınızı isterseniz şort veya bermuda yaptırabilirsiniz.Lütfen yaratıcı olunuz Stil sahibi olabilmenin en önemli şartı budur.
------GÖMLEKLER…yakalardan başlayalım…hakim yaka yaptırabilirsiniz,,,,hiç yakasız sıfır yaptırabilirsiniz özellikle poplin gömlekler buluz havasına çok güzel giriyorlar….Kollarını kestirip günün modasına uyarlıyabilirsiniz..Düğmelerini değişterebilirsiniz.ına uygun veya tezat renkte uzun fular diktirip onu yakasına fiyonk yapıp büyük ve ucunu sarkıtıp çok güzel bir şekilde kullanabilirsiniz..
-----KAZAKLAR VE SWEAT BULUZLAR…..YAKA KENARINI KESİP YAKAYI AÇABİLİRSİNİZ..SALAŞ BİR GÖRÜNÜM VEREBİLİRSİNİZ.. SWEAT BULUZLARINIZ SIFIR YAKAYSA YAKA KENARLARINI FAZLA KESİP BİR OMUZUNUZA DÜŞÜRÜP OMUZ DEKOLTESİ VEREBİLİRSİNİZ.
---Uzun sıfır yakalı veya v yakalı kazaklarınızın önunu baştan aşagı kestırıp hırka yaptırabilirsiniz.
----Annenizden kalan veya sizin modası geçmiş kürklerinizi güne uyarlayıp lastip pabuçlarınızla giyebilecek hale getittirebilirsiniz..

4 yorum:

  1. bana oldukça ilham veren bi yazı olmuş Aysun hanım, son günlerde evde aksamları kıyafetlerimi elden gecirmek icin cesitli aktiviteler düşünüyodum, iyi oldu :) özellikle de pantolonların kenarlarına serit dikme fikri;)

    YanıtlaSil
  2. Dolaptan yazlıkları kaldırıp, sonbahar için gerekli olanları ortaya çıkardığımda büyük bi kısmına " ama çok demode oldu bunlar:S" diye şaşşşkın şaşkkkınnnn baktığım bir zaman diliminde nasıl da iyi geldi bu yazı:) Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil