14 Ağustos 2012 Salı

Az malzemeyle çok şey anlatma yolunu seçin!


 Zannedildiği gibi stil sahibi olan kadınlar aslında çok parası olması gereken kadınlar değillerdir. Bunun ebebi birşey alırken çok seçici olmaları ve yeni trendi yansıtan her parçayı almamalarıdır. Ucuz ve pahalıyı bir arada kullanma ustalıkları nedeniyle stil sahibi olabiliyorlar. Kusursuz görüntü kuralını bozan stili yaratandır. Modanın büyücüsü olun, sihirli hareketlerle hiç varolmayan renkleri birleştirip, kumaşları harmanlayın, tarzları yaklayıp çıkartın.
Blog siteleri, moda dergilerini takip edin. Eğer iyi bir gözlemciyseniz sezgileriniz sizi yanıltmayacak, böylece moda olmayan tasarımları kimse keşfetmeden 1-2 sene önce yakalayacaksınızdır. Stilleri takip edilen tüm ünlüler bunun öncüsü oldukları için trend-setter olurlar
Bırakın ruhunuz önde gitsin
Sonuç odaklı değil süreç odaklı olun ki yapay olmayan, doğal ve hissedilmiş bir 'siz' ortaya çıksın Az malzemeyle çok şey anlatma yolunu seçin.
Biraz deneysel giyinin. Doğaçlama bir stil benimseyin. Bir tarzınız mutlaka olmalı. Ortalama bir beğeniye hitap etmeyin. Mesela, çantam ayakkabım aynı renk olsun, küpem kolyem takım olsun gibi kalıplardan uzak durmalısınız. Özgür olun, özgün olun. Bırakın ruhunuz önde gitsin. İnanın insanların sizi beğenmesine göre yaşarsanız ruhunuz çok yorulacaktır. O yüzden bırakın insanlar 'sizi' görsün.  "Şıklık üzerinizdeki kıyafetten çok bir kişillik meselesidir" der Jean Paul Gautier.

Farklı kombinlemeler yapın
İmkansız kıyafetleri kendi stiliniz doğrultusunda kombinleyin. Kate Moss ve Sienna Miller bu emprovize akımı yakalayanlar arasındadır.
Kendi tarzınıza yakın birkaç tasarımcı belirleyip onları takip edin. Sezon kadını olmayın. Artık yazlık-kışlık, gece-gündüz kavramları rafa kalktı. Canlı renkte saten şık bir elbisenin altına kaba botlar giymekten korkmayın. Dantel bir victoryel elbiseyle deri ceketleri giymekten, kışın ortasında kısacık şortunuzu altında diz üstü yün çoraplarınızla denemekten ya da payetli elbisenizi diz üstü salaş örgü hırkayla kombinlemekten çekinmeyin. Hayal etmek değil biçimlendirme zamanı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder