4 Ağustos 2012 Cumartesi

Stiliniz kadar temizliğinizle de fark edilirsiniz!

''Zarif olmak, aynı zamanda stil sahibi olmaktır...

Kişisel temizlik her bireyin önem vermesi gereken konuların başında geliyor.''
Bunaltan sıcaklarda kıyafetlerimiz kadar kişisel bakımınız da büyük önem taşır. Bu önem çalışma hayatında, kalabalık ortamlarda daha da ön plana çıkar. Başta sabahları duş almak üzere birkaç adımda, güne enerjik ve mutlu başlamanız işten değil. Stil sahibi olmanın şartlarından biri de temizlik.
Sabahları banyo yapmanız hem güne zinde başlamanızı sağlar hem de kıyafetinizi daha iyi taşımanızı. Duş almamış bir kişiye dünya markası giydirseniz de fark etmez. Kendisini gösteremez, buna inanın. Duş almadan giyeceğiniz kıyafet enerjinizi düşürür.
Peki neler yapacağız? 

İŞTE SİZE BİRKAÇ TÜYO 
Deodorant ve parfümü temiz vücuda uygulayın. Dedorant kullanımında  yapılan en büyük hata, önce terleyip sonra elbiseye dedorant sıkmak. Saçlar her zaman temiz olmalı ve misler gibi kokmalı. Tırnak temizliği ve bakımına özen gösterilmeli. Ayda bir kere klasik Türk hamamı tavsiye ediyorum.
İnanın size baştan aşağı bir bakım sağlıyor. Hem kesenizi yaptırırken peeling  işlemini de yaptırmış olursunuz hem de geleneksel olan hamamın tadını da almış olursunuz. 
FAZLA MAKYAJ YAPMAYIN 
Cilt temizliği rutin olarak yapılmalı. Çalışan bir kadınsanız önem vermeniz gereken konulardan biri temizlikse diğeri de görüntünüzdür. Profesyonel yaşantınızda, görüntünüz, vermek istediğiniz mesajın önüne "frapanlık" ya da  "avamlık" çağrıştırarak çıkmamalı. "Ne kadar az, o kadar çok" zihniyetinde olmalısınız. Fazla makyaj, abartılı kıyafet, aşırı parfüm, aşırı aksesuardan uzak durmalısınız. Giyiminizdeki abartı sizin gücünüzü ve işinizdeki verimliliğinizi elinizden alır. "Feminen kadın" imajıyla "çekici kadın" imajını birbirine karıştırmamanız gerekir.
Temiz bir vücuda giyeceğiniz sade tril tril bir gömlek, yüksek bel bir etek, hafif toplanmış bir saç, küçük bir inci küpe ve stilettonuzla, "İşte budur" dedirtecek kadar zarif olmak, aynı zamanda stil sahibi olmaktır.

POZİTİF GÜLÜŞLERİ DE UNUTMUYORUZ..  
Sizi ilk başta ele veren yüzünüzü bir anda aydınlatan dişlerinizi de unutmayın... Sevgili dostum diş estetisyeni Güzin Kırsaçlıoğlu her görüşmemizde şu uyarılarda bulunuyor: "Diş deyip geçmeyin, giydiğiniz kıyafet kadar sizi tanımlar. çok iyi giyinebilirsiniz ama dişleriniz bakımlı değilse ve size pozitif gülüşler verdirmiyorsa imajınızda bir eksiklik oluşur. Gülüş stilleri, negatif gülüş, pozitif gülüş, yaşlı yıpranmış gülüş, erkeksi gülüş, feminen gülüş diye ayrılıyor. Dişlerin kişiyi çok değiştirdiğini  görüyoruz."
Pozitif olmak giydiğiniz kıyafeti çok etkiler. İnsanlar sabah kalktığında gülen bir yüzü, temiz bir teni yanlarına aldıklarında o güne güzel başlarlar. 
Evet ben de sevgili dostum Güzin Kırsaçlıoğlu'na katılıyorum. Böyle bilinçli diş estetisyenleri olunca pozitif gülüşler elde etmemiz hiç de zor degil.
Stiliniz pozitif gülüşlerle bütünleşir, bunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder