4 Ağustos 2012 Cumartesi

Mynıta çok yakında Ankara'da!

Bu sezon bileklikler çok moda. Ünlülerin de tercihi olan Mynita bileklikler de yakında Ankara’da satılmaya başlayacak. Aksesuar seçiminize önem verin. Son günlerde adını sıkça duyduğum, gördüğümde hemen o güzel bilekliklerinden edindiğim Mynita’yı tanıtmak istiyorum bu hafta sizlere...

Mynita kızları Bianca Somer ve Özge Aksoy lise yıllarında tanışıp, daha sonra aynı üniversiteden mezun oldular. Tanıştıkları ilk günden beri en yakın iki dost olan kızlar, Mynita ile tasarımda da birlikteliklerini sürdürmeye karar verdi. Renkli hayatlarını ve marjinal çizgilerini tasarımlarına taşıyan ikili, ilk koleksiyonlarında “gothic” teması ağırlıklı çalıştılar
Çekiciliği ve kalitesiyle dikkat çeken ürünleri hakkında kızlar üstüne basarak şöyle diyorlar: “Asla, kendimiz takmayacağımız bir ürün tasarlamıyoruz!”
ÜNLÜLERİN DE TERCİHİ
Ünlülerin tercih ettiği ürünleriyle Lidyana, dünyaca ünlü takı ve aksesuar markalarını Türkiye’nin en yetenekli tasarımcıları ile aynı çatı altında topluyor. İster günlük tarzınızı yansıtmak ister en şık gece kıyafetinizi tamamlamak için, her anınıza eşlik edecek ürünleri Lidyana’da bulabilirsiniz. Ücretsiz kargo, iade ve değişim olanaklarıyla yüzde 100 güvenli alışveriş ortamı sunan Lidyana’da üye olma zorunluluğu olmadan tüm ürünlere göz atabilir, üye olarak aksesuar modasını yakından takip edebilirsiniz. Lidyana’da bulunan sayısız ürün arasından hangisini istediğinize karar veremiyorsanız ünlülerin hangi takıları kullandığına bakabilirsiniz.
AKSESUARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
BOYUN AKSESUARLARI: Eğer vücudunuzun üst kısmı dolgunsa yarı uzun veya kısa zincirleri kullanın. Kısaysa tasmalardan ve hacimli zincirlerden vazgeçin. Uzun bir boyna sahipseniz çok şanslısınız, çünkü her türlü zinciri rahatlıkla takabilirsiniz.
YÜZÜKLER: Güçlü ellere sahipseniz orta boylu yüzükler kullanın. Elleriniz kısaysa, takacağınız yüzüğün çok göze batan bir renkolmamasınaözen gösterin. Parmaklarınız inceyse, dekoratif olarak dizayn edilmiş yüzükleri tercih etmelisiniz.

KÜPELER: Ben küçük yüzlülere büyük küpeleri çok yakıştırıyorum... Yüzünüz daha yuvarlak ise ince uzun küpeler daha ince ve uzun gösterir.Amaher zamanalacağınızürünlerzarif olmalıdır. HaftayaMilano,Roma ve Floransa’dakimoda günlüğümü aktaracağım sizlere.


STİLİNİZİ KEŞFE ÇIKIN
Bende Mynita takılarını zevkle bileklerimde taşıyorum. Taktığımda kendimi çok iyi hissediyorum. Özellikle birçok çeşidi yan yana taktığımda daha çok hoşuma gidiyor, alerjik bir bünyem olduğundan, her aksesuarı kullanamıyorum amaMynita aksesuarlarında hiçbir problem yaşamıyorum. Bu da beni çokmutlu ediyor.
Haydi www.lidyana. com http://www.lidyana. com’a giriyorsunuz muhteşem takılarla baş başa kalıyor ve stilinizi keşfe çıkıyorsunuz.

YÜKSEK TOPUKLU AYAKKABI GİYERKEN İYİ DÜŞÜNÜN
Hareket etmemizi sağlamak gibi son derece önemli bir işlevi olan eklemlerimiz bazı hatalı alışkanlıklarımız nedeniyle hasar görebiliyor. Özellikle yaz mevsiminde kadınların sıkça tercih ettikleri yüksek topuklu ayakkabılar eklemlere hasar veren alışkanlıkların başında geliyor!
Hayatımızın kalitesiyle doğrudan ilişkili olan eklemlerimizin sağlıklı olması öncelikle düşmanlarını tanımak ve onlara karşı tedbir almaktan geçiyor.
Aksi halde eklem kireçlenmeleri, bağ yaralanmaları, menisküs yaralanmaları, omuz yaralanmaları ve bazı eklemlere özel hastalıklar gibi birçok sorun ortaya çıkabiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Feridun Çilli, eklemlerimize zarar veren durumları anlattı.
Hatalı egzersiz 
Egzersiz eklem sağlığı için iki tarafı keskin bıçak gibi. Dengelisi yarıyor, aşırısı zarar veriyor. Yaşa, cinsiyete, genel fiziksel kapasitemize uyumlu olmayan ağır ve yüksek tempolu egzersizler yarar yerine zarar getiriyor.

Araştırmalar kick-boks ve tempolu step egzersizlerinin eklemleri zorladığını ortaya koyuyor. Bunun aksine kas gücü ve kitlesini arttıran iyi planlanmış ağırlık çalışmaları ise eklemlerimize destek veriyor. Yürüyüş ve yüzme gibi aerobik egzersizler kan dolaşımını da düzenleyerek kas ve eklemlerimizi güçlendiriyor.
Denge üzerine odaklanmış yoga gibi egzersizler, germe egzersizleri ve pilates eklemlerde oluşacak sertlikleri önleyebiliyor. Ayak yapısına uygun ayakkabıların seçimi eklem sağlığı için çok önemli. Sürekli yüksek topuklu ayakkabıları tercih eden kadınlarda ayak, ayak bileği, diz ve bel omurgasına ait eklemlerde kronik zorlanmalara bağlı kireçlenmeler erken yaşlarda ortaya çıkıyor.
Kötü ayakkabı seçimi
Ayrıca yüksek topuklar bacak kaslarının eklemlere uygunsuz yüklenmesine neden oluyor ve kısa dönemde ağrı, uzun dönemde ise kas güçsüzlüklerine yol açıyor. Aynı şekilde tabanı tamamen düz topuksuz ayakkabılarda ayak eklemlerimizin sağlığı için makbul olmayan ayakkabılar. İdeal ayakkabı topuğu ise 3-4 santim civarında olmalı. Yapılan çalışmalara göre 9 santimlik topuklu ayakkabılar 3 santimlik topuklulara göre ayak eklemlerine 7 kez daha fazla stres yüklüyor. Ayağın genel anatomisine uygun olmayan dar veya sivri burunlu ayakkabılarda ayak eklemlerinde erken dönemde ağrılı deformasyonlara neden oluyor
---
Sevgiyle kalın!
-Aysun Kaba-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder