26 Ağustos 2012 Pazar

GÜZELLİĞİN VE ZARAFETİN SIRRI


Audrey Hepburn’un bir röportajında söylediği sözler onun nasıl kitleleri etkilediğini gösterir. Hepburn’a bir gazeteci soruyor, “Güzelliğinin ve zarafetinin sırrı nedir” diye... 

İşte o güzel insanın güzel cevabı: 
-Çekici dudaklara sahip olmak istiyorsanız, dudağınıza tatlı sözden başkasını dokundurmayın. 
-Güzel gözleriniz olsun istiyorsanız, güzel insanlarla göz göze gelin. 
-İdeal beden ölçülerine sahip olmak ve zayıf kalmak istiyorsanız yemeğinizi yoksullarla ve açlarla paylaşın. 
-Alımlı saçlara sahip olmak istiyorsanız, çocuğunuzun günde en az bir kere onu okşamasına izin verin. 
-Dikkat çekici pozlar vermek istiyorsanız, yanınıza bilgelik ve tevazuyu alarak yürüyün, asla cahilce ve gururla yürümeyin.                                                                                    
AUDREY HEPBURN FIRTANASINA KAPILMAYA NEDERSİNİZ?
50 lerin başından itibaren hanımefendi ifadesiyle tasarlanan koleksiyonlar,AudreyHepburn’un sinemaya girmesiyle yeni bir kimlik kazandı.Hepburn,kapri pantolonu yalnızca filmlerine değil,günlükhayatada taşıyarak bir devrim yarattı.Kaprilerin üzerine giydiği gömleklerin düğmelerini göğüs hizasına kadar açtı.İnce uzun boynunu pembe fularla sardı.Hanımefendiifadesine,ele avuca sığmaz çocuk görüntüsünü katarak özgür kadının sembolü oldu.Hebburn 50 li yıllarda kadınların idolü haline geldi ve moda tarihine geçti.
50 lere kadınsı dokunuşlar damgasını vurdu.Kadınlar o yıllarda şık ve elegan görünmek için kıvrımlarını gösteren kesimler,feminen aksesuarlar,daracık kalem etekler,,,,genç kızlar ise uçuşan kloş eteklerle dolaşı olmuşlardı.sarı saçlar,,baby doll tarzı bluzlar ve büyük çantalar,kabarık balon etekler
 Sizde zamansız olmak istiyorsanız AudreyHepburn gibi saçınızı toplayışınızla,kalem eteğiniz ,üzerine giyeceğiniz poplin gömleğinizle farkı yakalayabilirsiniz.Sizde 1950-1960 ların şıklığını günümüze taşıyıp zamansız olabilirsiniz..
-PEMBE FULAR
-CIGARETTE PANTOLON
-DÜZ KESİMLİ DAR KALIP ELBİSELER
-İNCİ KOLYE
-UÇUŞAN KLOŞ ETEKLER
-KALEM ETEK
-GRASE KELL’NİN HERMES ÇANTASI
-KAPRİ PANTOLON
-KABARIK BALON ETEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder