4 Ağustos 2012 Cumartesi

Milano'da Moda Sadelik!

Stefani Ricci Floransa

 LACİVERT, BORDO VE KIRMIZI DÖNEMİ

Alışveriş deyince neler gezilebilir Milano'da? En önemlisi ve kadetralin yanında bulunan dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak kabul edilen Vittoria Emanuele Galerisi'dir. İçine girdiğinizde çok büyük bir pasaja girmiş hissediyorsunuz kendinizi. Birbirinden şık pahalı markaların parladığı mağazalar, kaliteli kafeler, çok şık giyinmiş her yaştan ellerinde poşetleriyle ağır ağır yürüyen insanlar dikkatinizi çekiyor. Bütün dünya markalarının birarada olduğu Via  Monte Napolone'de alışverişlerimizi zevkle yaptık. Her yerde sezon açılmıştı. Tabii bu sıcaklarda biz kış sezonundan alışveriş yapıyorduk. Valentino, Versace, Dior, Etro mağazalarının vitrinleri görülmeye değerdi. Lacivert, bordo, kırmızı, kahve, haki ve petrol mavisi renkler hemen dikkat çekiyordu.
AŞK ÇEŞMESİ'NE GİTMEDEN OLMAZ
Danışanımın alışverişlerini bitirdikden sonra ver elini Roma oldu. Roma'da Aşk Çeşmesi'ne gitmeden olmazdı. Dileklerimizi dileyip paraları havuza attık. Sevgili okurlar İtalya gerçekten şık insanların olduğu bir yerdir. Kadınlar şık ama bir o kadar da sadeler. Beyler ise gerçekten çok karizmatik, tril tril beyaz gömlekleri, slim fit pantolonları ve centilmenlikleriyle dikkat çekiyor.Dikkatimi çeken konu ise mağazalardakı satış temsilcileri çok güler yüzlü ve çok bakımlılardı.
Versace Milano
BU ELBİSELER YOK SATIYOR
Herve Leger elbiseleri yok satıyor diyebilirim. Vücut hatlarınızı mükemmel gösteren böyle bir kup yok diyebilirim. Mağazada bir yoğunluk vardı ki anlatamam, mağaza yöneticisi Lucia Tiberı'ni bizimle birebir ilgilendi. Türkleri çok sevdiğini ve çok zevkli bulduğunu söyledi ve sezon da dolabınızda, kesinlikle lacivert Herve Leger bir elbise olması gerektiğini vurguladı. Versace Mağazası'nda ise kırmızı, kahve ve mavi  renkler öndeydi. Kürkler çok fazlaydı. Versace Mağazasının yöneticisi Michela; "Kırmızı ve mavi kürkler geliyor, özellikle ipeklerle ve lastik pabuçlarla bir arada çok göreceksiniz" diyor.
Evet sevgili hanımlar sizler de bence bu renklere yatırım yapın.
MİLANO'DA STİL
-Sadelik. / -Saçlarda yan tokalar ve ince bantlar / -İpek elbiseler / -Düz topuklar / -Yoğur zincir kolyeler
GUCCİ MÜZESİ
İtalya'da olup da Floransa'daki Gucci Müzesi'ne gitmemek tabii ki olmazdı. Büyük bir heyecanla gittik. Özellikle genç danışanlarımdan Oğulcan'la birebir inceleyerek hayran kaldık. Eski bavullar, çantalar, elbiseler, abajurlar, piknik setleri, termoslar, tenis takımları, bisiklet ve for Cadillac inanın görülmeye değer bir müze... Keşke bizim de böyle marka olmuş tasarımcılarımız için  uygulansa böyle bir konsept...
Müze Palazzo Della Mercanzia adlı sarayın içinde yer alıyor. 1700 metrekarelik sergi alanı Gucci arşivi, Pinault Vakfı tarafından sağlanan sanat teçhizatları, bir kitabevi ve kafesiyle eksiksiz bir müze olmuş.
GUCCI Müzesi 
RÜYA ŞEHRİ GİBİ

Gucci Kreatif Direktörü Frida Giannini aynı zamanda müze fikrinin de sahibi.  Giannini "Bu yıl Gucci 90 yaşında. Bu gizli hazineleri halkla paylaşmanın en doğru zamanda yapıldığını düşünüyorum. Gucci Müzesi her zaman Gucci tarihini canlı tutacak; kökeni, değişimi ve farklı evrimlerini en güzel şekilde geleceğe taşıyacaktır" sözleriyle müzenin açılışını yaparak, büyük bir ziyaretci akınına da uğrattı. Gerçekten çok etkilendim, Floransa bir rüyalar şehri gibi, kişiyi yormuyor ve sizi güzel düşüncelere götürüyor. Alışverişten fırsat bilip gittiğimde etkilendiğim özel bir yerdi. Tabii gitmişken şık Gucci Cafe'sinde bir öğle yemeği yemeden de olmazdı.
---
Sevgiyle Kalın
-Aysun Kaba-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder